Beste leden,

De aangepaste federale FAQ’s COVID-19 laten vanaf 8/5/2021, mits voldaan is aan de van toepassing zijnde coronamaatregelen en protocollen, een beperkte opening van indoorschietstanden toe nl. enkel voor sportschutters voor het behalen van de verplichte schietbeurten in het kader van de regeling betreffende het sportschieten.

1. Beperkte opening indoorschietstanden

Enkel voor sportschutters én voor het behalen van de verplichte schietbeurten in het kader van de regelgeving betreffende het sportschieten.

Dat betekent dat in indoorschietstanden momenteel enkel houders van een definitieve sportschutterslicentie schietbeurten kunnen behalen.

In indoorschietstanden

  • Er kunnen dus momenteel geen praktische proeven worden georganiseerd.
  • En er kan geen opleiding van sportschutters doorgaan. De 1,5 meter (social distancing) kan immers bij de opleiding van sportschutters niet worden gegarandeerd.

Deze beperkte opening van de indoorschietstanden heeft nog geen invloed op de uitwerking van de coronamaatregelen sportschieten die de Vlaamse Regering nam in haar besluit van 29/1/2021. Sommige van deze maatregelen zijn van toepassing op sportschutterslicenties uitgereikt tot uiterlijk 1 maand, respectievelijk 3 maanden na de opening van de schietstanden. Momenteel geldt een beperkte opening van de schietstanden.

Pas als de schietstanden ruimer mogen openen, zal dit invloed hebben op de uitwerking van de coronamaatregelen sportschieten die de Vlaamse Regering nam in haar besluit van 29/1/2021.

Hierover communiceren we nog. Zo zal op dat moment ook duidelijk vermeld worden op welke datum uiterlijk 1 maand, respectievelijk 3 maanden na de opening van de schietstanden valt.

2. Coronamaatregelen

Het protocol van de schietsportfederatie wordt in overeenstemming gebracht met het basisprotocol en het protocol sportinfrastructuurbeheerders met het implementatieplan ventilatie, deze update zullen we u later deze week bezorgen.

Met sportieve groeten

Bestuursorgaan VSK vzw