Info BOA 2019 - 2 en 3 november te Marche-en-Famenne

BOA 2019 - WEX in MARCHE-EN-FAMENNE - het weekend van 2 en 3 november 2019.
Tijdens de BOA 2019 zal er luchtpistool geschoten worden op zaterdag 02/11/2019 en luchtkarabijn op zondag 03/11/2019.

Dit evenement is publiek toegankelijk en tijdens het evenement zal er op een schietstand van de federatie URSTB-f kennis gemaakt kunnen worden met onze sport. Er zullen instructeurs aanwezig zijn om u en onze bezoekers kennis te laten maken met de discipline luchtpistool, luchtkarabijn of het opgelegd schieten. We willen onze sport immers promoten bij het grote publiek.
Er zal ook een kleisimulator met ervaren instructeurs aanwezig zijn.
Ook de gebruikelijke exposanten zullen aanwezig zijn.

Nieuwigheden op de BOA 2019

Na de klassieke finale voor de betreffende categorieën, waaraan nu maximaal twee buitenlanders per finale kunnen deelnemen, zal er aan het einde van elke wedstrijddag een Super Final plaatsvinden die uitsluitend openstaat voor Belgen.
Er wordt dus een Super Final georganiseerd voor het luchtpistool op zaterdag en een Super Final voor het luchtkarabijn op zondag. Deze twee superfinales staan open voor de 8 beste schutters, d.w.z. degenen die de beste scores hebben behaald in alle categorieën, van junioren tot S3 en mannen en vrouwen samen. Het inschrijvingsgeld voor eventuele deelname aan deze Super Final bedraagt 1 euro per schutter.
De winnaar bij het luchtkarabijn ontvangt als geschenk een LG400 Expert en de winnaar bij het luchtpistool een LP500 Expert, geschenken aangeboden door onze sponsor WALTHER. De winnaars van de 2de en 3de plaats zullen andere prijzen in ontvangst nemen.
Sport toegankelijk maken voor iedereen is een prioritaire doelstelling van zowel de Ligue Handisport Francophone als de federatie URSTB-f. We hebben vernomen dat de mensen die zijn ingeschreven in de categorie gehandicapten zojuist hun classificaties hebben ontvangen, op deze manier kunnen ze toetreden tot het circuit van de gehandicaptenwedstrijd met erkenning in hun respectieve categorie. Deze indeling zorgt voor rechtvaardigheid onder de deelnemers.

Regels die van kracht zijn tijdens de BOA 2019

- Voor de duiveltjes en benjamins worden de steunen met veer en met katrol gecontroleerd en, indien nodig, ter plaatse aangepast aan de voorschriften;
- Een spijkerbroek wordt getolereerd;
- Het plaatsen van een meter en/of andere verwijderbare voorwerpen (niet plakkend) aan de voeten van de schutter is toegestaan. Elke andere vorm van markering is verboden.
- Het gebruik van veiligheidsvlaggen is verplicht. Deze vlag moet geplaatst worden van zodra de schutter gaat zitten tijdens zijn wedstrijd of de baan verlaat.
- Er is geen systematische controle meer op wapens of kleding voor de start van de wedstrijd. Na elke reeks worden de schutters echter geselecteerd door loting om hun uitrusting te laten controleren. Inderdaad, op dat moment zal er een controle zijn van de wapens (conformiteit van luchtpistool en luchtkarabijn) en de uitrusting (jas, broek, handschoen indien karabijnschutter, schoenen,...).
Desalniettemin kan de schutter die zijn wapen en/of uitrusting wil controleren, dit doen voordat hij schiet. Deze schutter moet echter 15 minuten voor aanvang van zijn wedstrijd op zijn baan zijn.
- Er wordt ook een tapingcontrole georganiseerd. Als er zwachtels, klittenband, een korset of fysiotherapietape wordt ontdekt op het lichaam van de schutter met als doel meer stabiliteit te verkrijgen, zal deze laatste worden gediskwalificeerd.
- Er wordt tijdens de gehele BOA 2019 muziek gespeeld.
- Het gebruik van een elektronische hoofdtelefoon voor gehoorbescherming is verboden.
- Een luchttank zal op het terrein bij het wapen- en uitrustingsdepot worden geplaatst.

Roger LOUIS
Directeur O&A URSTBff