Week van de Official 2017 - 7 tot 15 oktober 2017

De Week van de Official (7 tot 15 oktober) gaat binnenkort opnieuw van start, en dit al voor het derde jaar op rij. Een ganse week om opnieuw de officials oprecht te bedanken voor de wekelijkse inspanningen.

De website www.weekvandeofficial.be is gelanceerd. Hierop vind je onder meer alle informatie over de campagne, tips voor clubs & federaties, downloads,… Op de homepagina staat een mooi overzichtje van de acties die gedeeld zijn/zullen worden via de hashtags #bedanktscheids #bedanktjury op de sociale media. Neem hier dus gerust een kijkje, het geeft een mooie indruk wat er zoal leeft tijdens de Week van de Official. Ook zal de facebookpagina nog altijd fungeren als centrale plaats waar de acties gedeeld worden.

Sinds de vorige editie wordt er extra ingezet op persaandacht. En dit jaar wil ex-topref Frank De Bleeckere zijn schouders onder de campagne zetten en zal fungeren als ambassadeur voor alle officials. We lanceren de campagne met een persbabbel op zaterdag 7 oktober, op een volleybalwedstrijd in Knack Roeselare. Daar laten we onder meer ook Frank de Bleeckere aan het woord, die vanuit zijn ervaringen wil oproepen om even stil te staan bij de rol en het nut van de official in elke sport.

VSK engageert er zich in ieder geval voor om, net als vorig jaar, de scheidsrechters en medewerkers in de bloemetjes te zetten eens het wedstrijdseizoen afgelopen is. Daarnaast werden er ook ‘sticks’ besteld, speciaal bedoeld om de officials aan te moedigen. Deze zullen tijdens de Belgian Open Air onder het publiek verdeeld worden, omdat het bedanken en in de kijker zetten van de official zich uiteraard niet hoeft te beperken tot die ene week per jaar!