Hervatting van de VSK activiteiten door verlaging dreigingsniveau.

Dames en Heren

Op 22 maart jl. heeft VSK, samen met de Waalse zusterfederatie URSTBF, de beslissing genomen met onmiddellijke ingang alle officiële competities te suspenderen. Alle VSK selecties, Masters of Flanders, trainingen, provinciale of regionale kampioenschappen werden opgeschort.

We engageerden ons deze situatie steeds te evalueren. Gezien het feit dat de situatie is veranderd en het dreiging niveau terug is gebracht naar 3 hebben we besloten deze maatregel aan te passen. Vanaf heden kunnen dus alle normale VSK activiteiten terug hervat worden.
Om organisatorische redenen zullen de geplande wedstrijden van dit week-end afgelast blijven en op een latere datum gepland worden.
Ook de Masters georganiseerd door de club Het loodje zal niet doorgaan op vrijdag 25 maart. Deze zal vervangen worden door vrijdag 1 april 2016.

We hebben alle begrip dat deze maatregel niet de populairste was voor onze wedstrijdschutters, maar deze maatregel is genomen om mogelijke spanningen te voorkomen voor zowel onze schutters als voor de schietsport in het algemeen. Wij excuseren ons dan ook voor alle mogelijke ongemakken voor onze schutters als voor onze clubs.

Graag willen we onze clubs speciaal danken voor alle voorzorgsmaatregelen dewelke zij genomen hebben, in deze periode, om de schutters in de meest veilige omstandigheden hun sport te laten beoefenen.

Wij moeten u niet gaan vertellen dat we in België in een zeer moeilijke situatie leven, dat doet de media al dagelijks. We hopen dat onze natie, en alle andere landen, van zulke daden in de toekomst verder gespaard zal blijven en dat wij daardoor ook geen maatregelen meer moeten nemen om te voorkomen dat onze sport, en onze sporters, in een slecht daglicht komen te staan.

UNITED WE STAND !

Raad van bestuur VSK