Europees Kampioenschap & Kwalificatiewedstrijd Youth Olympic Games

Van 1 tot 6 maart vindt in Moskou het Europees kampioenschap voor luchtdrukwapens plaats.

Voorafgaand aan het Europees kampioenschap vinden in Moskou de kwalificatiewedstrijden voor de Youth Olympic Games 2014 in Nanjing (China) plaats.
http://www.olympic.be/Home/TestNewsletterComposer/tabid/254/language/nl-...

De deelnemers aan de kwalificatiewedstrijden zijn geboren in 1996 - 1999.
Op zaterdag 1 maart om 08:00 uur Belgische tijd nemen 3 jonge toptalenten van de Vlaamse Schietsportkoepel (VSK) deel aan de kwalificatiewedstrijd in de categorie luchtkarabijn dames. Er zijn 60 deelneemsters in deze categorie. De 6 eerste plaatsen geven recht op deelname aan de Olympische jeugdspelen.
Emma Vandevyvere (17 jaar), Geertrui Vautmans (14 jaar) en Eline Swennen (14 jaar) gaan hun best doen om één van deze 6 tickets te bemachtigen.

Het Europese kampioenschap zelf is een organisatie van de ESC (European Shooting Confederation).
Voor VSK zullen 4 atleten deelnemen aan deze Europese kampioenschappen:
Op maandag 3 maart om 06:00 uur Belgische tijd staan Emma Vandevyvere en Manon Claessens aan de start van het Europees kampioenschap in de categorie luchtkarabijn junior dames.
Op woensdag 5 maart om 08:00 uur Belgische tijd zullen Stephanie Vercrusse en Jana De Quick zich trachten te plaatsen voor de finale in de categorie luchtkarabijn dames.

Via het internet is elk schot in de reeksen live te volgen.
(http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=EuropeanChampionship10m...)
Beelden van de finales zullen live te volgen zijn op TV of het internet, zie http://www.esc-shooting.org/news/read/european_championship_on_tv-76/ .