Onze jeugdige toppers op stage bij het BOIC in Mulhouse (F).

De herfstvakantie was voor het BOIC ook dit jaar weer het uitgelezen moment om de meest talentvolle jongeren uit olympische sporten te verzamelen in de topsportcentra van Mulhouse en Vittel (Frankrijk). In Mulhouse ontmoetten 82 atleten uit 10 sporten elkaar (boogschieten, judo, kajak, karabijnschieten, roeien, tafeltennis, taekwondo, volleybal, wielrennen en worstelen), in Vittel waren dat 62 atleten uit 5 sporten (atletiek, golf, gymnastiek, triatlon en zwemmen).
De dagelijkse trainingen maken het grootste deel van het programma uit. Een andere grote troef van deze zevendaagse stage zijn de ontmoetingen met andere sporten. Via een teambuildingactiviteit, waarbij de jongeren elkaar spelenderwijs leren kennen via ludieke activiteiten, worden de muren tussen de sporten gesloopt. Onder de begeleiders van de atleten in Mulhouse bevonden zich niet minder dan 6 olympiërs: Brigitte Becue (zwemmen), Francis Noteboom (handboogschieten), Filip Meirhaeghe (wielrennen), Laurence Raes (taekwondo), Petra Santy (kano) en Ronny Vanmarcke (wielrennen).

Onze jonge topsporters op deze stage waren Emma Vandevyvere, Eliene Swennen en Geertui Vautmans. Ze vonden het een fantastische ervaring. Hun begeleiders waren Luc Velghe en Dirk Cuypers.

Foto's van deze stage: Album Jeugdstage BOIC 2013

Zet hem op meiden, nu gaan we voor die jeugd olympische spelen, volgend jaar in Nanjing.