Gordelfestival

Op vrijdag 30 augustus en op zondag 1 september wordt in de Groene Rand rond Brussel het Gordelfestival georganiseerd.

Het Gordelfestival bouwt verder op de sterke punten van zijn voorganger De Gordel, maar er is meer. De hele regio van de Groene Gordel rond Brussel komt aan bod en het evenement wordt gespreid over twee dagen. Op vrijdag 30 augustus opent een feestelijk concert het Gordelfestival in het Provinciedomein Huizingen met optredens van Senne Guns, Walrus, Axl Peleman en de Nieuwe Snaar. Op zondag 1 september zijn er de traditionele wandel- en fietstochten, met inbegrip van de 115 km lange Omloop Rond Brussel. De plaatselijke parcours vertrekken vanuit de twee trefpunten, het Provinciedomein Huizingen en het Bloso-centrum Hofstade. In de focusgemeente Pepingen zijn mountainbikeroutes voorzien.

De coördinatie van het Gordelfestival is toevertrouwd aan vzw 'de Rand', die het Nederlandstalig karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel ondersteunt in opdracht van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant.
Bloso brengt zijn Gordelexpertise van 32 jaar mee naar het Gordelfestival en staat in voor de coördinatie van niet alleen de fiets- en wandeltochten, maar ook voor het sportprogramma dat in het trefpunt Provinciedomein Huizingen en in het trefpunt Bloso-centrum Hofstade op zondag 1 september wordt aangeboden.

Alle info vindt u op www.gordelfestival.be.