Aanvraag deelname selectiewedstrijden 2011

Voor elke discipline die op Internationaal niveau wordt geschoten, organiseert VSK in samenwerking met URSTBf. en de Koepel jaarlijks een aantal selectiewedstrijden.
Iedere getrainde wedstrijdschutters die dit wenst, kan deelnemen aan deze wedstrijden om zo de kans te krijgen deel uit te maken van de Belgische delegatie op Internationale wedstrijden.

Om geselecteerd te worden moet men voor de luchtdisciplines vier maal de selectienormen behalen en voor de andere disciplines drie maal. Men kan deze selectiepunten schieten op de selectiewedstrijden, het Landelijk Kampioenschap, het Nationaal Kampioenschap en alle door VSK erkende Internationale wedstrijden. Wanneer een wedstrijd uit meerdere dagen bestaat, telt enkel het resultaat van de eerste dag!
Er zijn drie niveaus van geselecteerden: Elites Nationaal, Internationaal en World.
Elites Nationaal mogen deelnemen aan Internationale wedstrijden die plaatsvinden in België.
Elites Internationaal mogen deelnemen aan Internationale wedstrijden binnen Europa, met uitzondering van WC’s, EK en WK,
Elite World nemen deel aan alle IW’s waar België op aanwezig is, zowel EK, WK als WC’s. Op deze wedstrijden ken men ook geselecteerd worden voor deelname aan de Olympische Spelen.

Helpt u ook mee de Belgische schietsport op de wereldkaart te zetten, aarzel niet en schrijf u in voor de selectiewedstrijden. schrijf u hier in

Voor meer info kan u terecht op het secretariaat bij Anneleen via 03/286.07.25 (9u-12u) of anneleen@sportschieten.be