Selecties en Nationale ranking doelschieten

Voor elke discipline die op Internationaal niveau wordt geschoten, organiseert VSK in samenwerking met URSTBf en RSFO jaarlijks een aantal selectiewedstrijden.
Iedere getrainde wedstrijdschutters die dit wenst, kan deelnemen aan deze wedstrijden om zo de kans te krijgen deel uit te maken van de Belgische delegatie op Internationale wedstrijden.

Om geselecteerd te worden moet men drie maal de selectienormen behalen. Men kan deze selectiepunten schieten op de selectiewedstrijden, het Vlaams Kampioenschap, het Nationaal Kampioenschap en alle door VSK erkende Internationale wedstrijden. Wanneer een wedstrijd uit meerdere dagen bestaat, telt het beste resultaat!
Er zijn drie niveaus van geselecteerden: Elites Nationaal, Internationaal en World.
Elites Nationaal mogen deelnemen aan Internationale wedstrijden die plaatsvinden in België.
Elites Internationaal mogen deelnemen aan Internationale wedstrijden binnen Europa, met uitzondering van WC’s, EK en WK.
Elite World nemen deel aan alle IW’s waar België op aanwezig is, zowel EK, WK als WC’s. Op deze wedstrijden kan men ook geselecteerd worden voor deelname aan de Olympische Spelen.

De reglementen, opgesteld door de technische commissie en de topsportcommissie, omtrent de selecties 2018 kan je hier terugvinden: Reglementen selecties 2018

Voor meer info kan u terecht op het secretariaat bij Carolien via 03/286.07.25 (9u-12u) of stcteam@sportschieten.be

Hieronder vindt u een overzicht van de reeds geschoten selectiepunten per discipline. Deze punten worden op regelmatige basis bijgewerkt. Ontbreken er zaken of heeft u een fout gevonden: laat het ons weten!

Voortaan kan u de selectiepunten terugvinden in de lijst van de National Ranking 2019. De selectiepunten werden verwerkt in de lijst van de National Ranking.